FaceBook  Twitter  

Heb je slaapproblemen, dan ligt het voor de hand dat je slaaptabletten wilt gebruiken. Je zou denken dat, net zoals je bij de drogist of apotheek pijnstillers koopt wanneer je pijn hebt, je zonder meer slaaptabletten kunt kopen voor je slaapgebrek. Maar dat is niet het geval, althans niet wanneer het gaat om traditionele slaaptabletten.Het probleem met traditionele slaaptabletten is dat ze verslavend werken en je er steeds meer van nodig hebt voor hetzelfde effect. Je kunt deze slaaptabletten vergelijken met verdovende middelen. Dergelijke slaaptabletten kun je ook niet zomaar kopen bij de drogist, maar enkel op doktersvoorschrift en bij de apotheek.

Heb je een slaapprobleem en ga je naar de huisarts, dan zal deze je hoogstens voor korte tijd slaaptabletten voorschrijven vanwege het gewenningsrisico. Maar vaak zal hij of zij je in plaats van slaappillen adviseren om bijvoorbeeld een slaaptraining te volgen of te gaan praten met een psycholoog. Ook kan de huisarts je kalmeringsmiddelen voorschrijven in plaats van slaaptabletten. Ondertussen zit jij nog steeds met een acuut slaapprobleem waar je vanaf wil.

Is er een alternatief? Ja; tegenwoordig kun je ook slaaptabletten kopen via internetapotheken of gespecialiseerde websites. In sommige gevallen ook slaaptabletten waarvoor je normaal gesproken een doktersrecept nodig hebt. Dit kan een oplossing zijn, maar realiseer je wel dat je risico's loopt door dit soort slaaptabletten te kopen. Omdat het niet altijd legaal is, bestaat ook de kans dat de slaaptabletten niet van goede kwaliteit zijn.

Het bestellen van slaaptabletten

Online bestellen van slaaptabletten is natuurlijk gemakkelijk. Je hoeft het huis niet uit en je hoeft niet eerst naar de huisarts. Is dat voor jou een belangrijk argument, dan kun je ook proberen om je slaapproblemen te bestrijden met OTC-slaaptabletten. Dit zijn vrij verkrijgbare tabletten en meestal gebaseerd op kruiden. Bekende voorbeelden van dergelijke slaaptabletten zijn valeriaan, kamille en melatonine.

Deze tabletten hebben geen verslavende werking, maar kunnen soms wel leiden tot allergische reacties, dus het is zaak om goed de bijsluiter te lezen voordat je de tabletten gaat gebruiken. Valeriaan en kamille staan bekend om hun kalmerend effect en kunnen dus een goede nachtrust bevorderen. Je kunt via internet slaaptabletten bestellen met valeriaan of kamille in verschillende doseringen.

Hetzelfde geldt voor melatonine, ook wel genaamd het slaaphormoon. Een stof die je van nature aanmaakt, maar waar je door verschillende oorzaken (jetlag, nachtdiensten, stress) te weinig van kunt aanmaken. Melatonine is een volstrekt veilig en niet verslavend middel dat je kan helpen om in slaap te vallen en goed door te slapen. Je kunt melatonine slaaptabletten bestellen via internet in doseringen van 1 tot 5 mg.